Nazad
Politika privatnosti i upotreba kolačića na sajtu Heklani Svet
Početna / Politika-privatnosti
Politika privatnosti
Kompanija Heklani Svet, čiji veb sajt koristite, poštuje pravo na privatnost korisnika naših usluga i garantuje im pravo da odaberu da dele podatke koji se na njih odnose. Usvojenim internim procedurama smo usmereni ka tome da obezbedimo da se lični podaci naših korisnika obrađuju u skladu sa važećim odredbama zakonskih propisa Republike Srbije. Naša Politika privatnosti omogućava Vam da saznate kako obrađujemo lične podatke korisnika naših usluga, u svojstvu korisnika sajtova, a pre svega:
1. Ko je Rukovalac Vaših podataka?Heklani Svet je isključivi Rukovalac vaših podataka, čiji veb sajt koristite. Šta to znači? Heklani Svet odlučuje o prikazima i metodama obrade vaših podataka, tj. kako će se Vaši podaci koristiti.
2. Kako nas kontaktirati u vezi sa Vašim podacima? Za obradu Vaših podataka i sprovođenje Vaših prava vezanih za obradu, možete se obratiti putem mejla na adresu shop.heklanisvet@hotmail.com
3. Koje podatke obrađujemo? Heklani Svet objedinjuje podatke dostupne na javnim servisima i to:
 • • registracione i finansijske kompanijske (u koje ne spadaju Vaši lični podaci) podatke o firmi preuzimamo sa otvorenog APR portala, Heklani Svet, pored javno dostupnih podataka, obrađuje i podatke koje ne objavljuje javno, a beleži u svojim bazama, kao što su:
  • • Vaše pristupne parametre na portalu za tehničku podršku,
  • • Vaše podatke koje ste ostavili u nekoj od anketa/ upita na sajtu Heklani Svet
4. U koju svrhu i po kom osnovu obrađujemo podatke?Heklani Svet Vaše lične podatke koristi:
 • • za omogućavanje pristupa i korišćenja servisa tehničke podrške;
 • • za slanje novosti, dodatnih informacija, promocija, obaveštenja ukoliko je korisnik saglasan sa primanjem e-mail poruka;
 • • da kontaktira korisnika preko telefona ili e-mail poruke ukoliko je korisnik popunio Upit za nabavku nekog softvera ili pohađanje kursa.
Na osnovu Vašeg dobrovoljnog pristanka za obradu podataka od strane Heklanog Sveta, Vaše podatke nam takođe ustupate: za numeričko beleženje istorije pregledanja naših veb sajtova, sve uključujući i postavljanje kolačića na Vašem uređaju.
5. Koliko dugo obrađujemo podatke? Vaši podaci će biti obrađivani sve do trenutka opoziva saglasnosti za obradu, ograničenja ili druge radnje kojom se ograničava data saglasnost.
6. Koja su prava naših korisnika u smislu obrade podataka? Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti, imate pravo da opozovete Vašu prethodno datu saglasnost. Opoziv saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti pre Vašeg opoziva.

U cilju ostvarivanja Vaših gore navedenih prava, možete nam se sa obrazloženim zahtevom obratiti na: shop.heklanisvet@hotmail.com
7. Sa kim delimo podatke? Naglašavamo da se Vaši podaci u ovom trenutku ne dele sa trećim licima.
Politika kolačića za internet sajtoveOva stranica objašnjava i upotrebu kolačića (cookies) na ovom sajtu (www.heklanisvet.com). Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Ako ste preusmereni na druge stranice preko linkova na našim stranicama, molimo Vas da se informišete o odgovarajućem rukovanju vašim podacima.Kolačići su male količine podataka koje se čuvaju na Vašem računaru ili mobilnom uređaju prilikom posete nekom internet sajtu. To omogućava sajtu koji pregledate da zapamti stvari o Vama, kao što su Vaša podešavanja koja ste postavili na sajtu i istoriju pregleda stranica ili da zapamti Vašu prijavu.Direktiva Evropske unije 2009/136/EZ dopušta skladištenje kolačića na Vašem uređaju ukoliko su oni neophodni za funkcionisanje ovog sajta, dok je za sve druge kolačiće neophodna Vaša saglasnost.Na internet sajtu www.heklanisvet.com mogu se koristiti i kolačići koji nisu neophodni za njihovo funkcionisanje. Takve kolačiće ne koristimo za praćenje ponašanja pojedinačnih korisnika niti njihovu identifikaciju već za sticanje korisnih saznanja o načinu korišćenja internet sajta tako da ga možemo dalje unapređivati za naše korisnike. Bez uvida koji stičemo putem sistema koji koriste kolačiće ne bismo mogli da Vam pružamo ove usluge.Kolačići ne sadrže Vaše lične podatke i ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinačnih korisnika, sem ukoliko ne date Vašu izričitu saglasnost ili ako je to neophodno da biste mogli da koristite željenu uslugu. Kolačići mogu biti uskladišteni na Vašem uređaju na kratak period (npr. neki su uskladišteni samo dok je veb pretraživač otvoren) ili na duži period, čak i godinama. Kolačići koji nisu uskladišteni od ovog sajta nisu nam dostupni.
Naša upotreba kolačićaKada posetite našu internet stranicu, prvo se čuvaju sledeći podaci: vaša IP adresa (isključivo za zaštitu naših sistema), udaljeni host, prenosi podataka, stranica za upućivanje, kao i datum i vreme. Pored toga, čuvaćemo korisničko sredstvo, pregledač i operativni sistem, u cilju optimizacije. Obrada se vrši isključivo za zaštitu naših sistema (izbegavanje zloupotreba), za potrebe statističke analize i za optimizaciju naših usluga i internet stranice.Praćenje statistike nam omogućava da saznamo kako posetioci koriste ovaj sajt radi njegovog unapređenja. Za praćenje statistike možemo koristiti i servise poput Google Analytics. U tom slučaju Google na Vaš računar postavlja tzv. kolačić trećeg lica (third-party cookie). Takav kolačić postavlja se i kada koristimo Google mape. Skladištenje i upravljanje svim podacima koji se prikupljaju putem ovih kolačića vrši kompanija Heklani Svet Ako koristite delove sajta za čiji pristup vam je potrebna registracija, u tu svrhu na Vaš računar postavljamo kolačić za autentifikaciju. Ovo Vam omogućava odlazak i povratak na te delove sajta bez ponovne autentifikacije.Ako koristite delove sajta za čiji pristup vam je potrebna registracija, u tu svrhu na Vaš računar postavljamo kolačić za autentifikaciju. Ovo Vam omogućava odlazak i povratak na te delove sajta bez ponovne autentifikacije.
Kolačići trećih licaOstali kolačići trećih lica za stvari kao što su Facebook, Twitter, Google Plus ili LinkedIn deljenje uglavnom će biti postavljeni od strane trećih lica nezavisno, tako da ovaj sajt nema mogućnost za čitanje ili pisanje istih.Članci na našoj internet stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, fotografije, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih internet stranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac posetio drugu internet lokaciju.Ove internet stranice mogu prikupljati podatke o Vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja treće strane i nadgledati svoju interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj internet lokaciji.
Uklanjanje/Onemogućavanje kolačićaKada aktivno koristite naš sajt, vi pristajete na korišćenje kolačića ako nastavite da pretražujete sajt nakon što je prikazan baner kolačića.Kolačiće možete kontrolisati i podešavati u Vašem veb pretraživaču (blokirati ili ograničiti prijem kolačića ili ih izbisati). U daljem tekstu se nalazi spisak uputstava o tome kako to učiniti u nekim od najpopularnijih veb pretraživača:
 • Internet Explorer,
 • Firefox
 • Chrome
 • Safari
 • Opera
Telefon:+381 63 75 04 688
Adresa:Kralja Petra Prvog bb, 36310 Sjenica
E-mail:shop.heklanisvet@hotmail.com
Pratite nas:
Cene na sajtu su iskazane u dinarima sa uračunatim porezom, a plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Isporuka se vrši SAMO na teritoriji Republike Srbije.Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Raspoloživost robe možete proveriti pozivanjem Call Centra na +381 63 75 04 688 (po ceni lokalnog poziva)
Izradu ovog veb sajta – online prodavnice finansirala je Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, preko programa EU PRO Plus. Sadržaj ovog veb sajta – online prodavnice isključiva je odgovornost Heklani Svet PR i ni na koji način ne odražava stavove Evropske unije.
© 2024 Heklani Svet | Sva prava zadržana. Powered by Croonus Technologies.